SALINDAH.COM.MY

Blog Tempahan Set Hamil & Set Bersalin Salindah

Anda Bijak, Jauhi Zina

Firman Allah:
Dan Janganlah kamu manghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat.
(al-Isra’:32)

** Peringatan untuk diri kami sendiri juga

Kempen Anti Zina 1

Kempen Anti Zina 2

Sumber Rujukan: http://nisaserdang.blogspot.com/

Comments

comments

Pada umur berapakah seorang perempuan boleh hamil?

aku-bijak-jauhi-zina-26032015

  • Seorang perempuan boleh hamil sebaik sahaja dia mula datang haid.
  • Haid adalah tanda seorang perempuan mula subur.
  • Purata umur seseorang perempuan akil baligh (mula datang haid) ialah antara 9 hingga 16 tahun.

.

Bolehkah anda hamil setelah anda melakukan hubungan seks buat kali pertama?

  • Ya.
  • Adalah penting untuk untuk menghindarkan perhubungan seks sama sekali bagi mencegah kehamilan.

.

Adakah ia perkara yang normal dan sihat jika tidak melakukan seks sebelum berkahwin?

  • Ya, ia adalah cara yang terbaik untuk kekal sihat secara fizikal dan emosi.
  • Malah agama Islam dan budaya Melayu juga melarang seks sebelum kahwin.

.

Kehamilan Remaja

  • Kebanyakan kehamilan remaja berpunca dari seks sebelum kahwin, sumbang mahram, rogol dan penderaan seksual.
  • Remaja – remaja ini menghadapi pelbagai cabaran kerana mereka belum bersedia untuk menjaga bayi mereka.
  • Mereka sedang berada di alam persekolahan dan masih mengalami proses tumbesaran dan kematangan.
  • Mereka perlu berhadapan dengan akibat kehamilan semasa remaja iaitu dari aspek :
    • Perubatan
    • Psikologi
    • Sosial

.

Bagaimana anda tahu anda telah hamil?

Perhatikan tanda-tanda ini :

  • Tidak datang haid
  • Pendarahan vagina yang luar biasa
  • Loya / muntah
  • Payudara terasa sakit atau membesar
  • Letih / pening
  • Perut semakin membesar
  • Jangkitan saluran air kencing
  • Perubahan berat badan

.

Bagaimana untuk memastikan anda hamil?

Anda boleh membeli alat pengesan kehamilan dari farmasi dan membuat ujian air kencing sendiri :

  • Urine Pregnancy Test

ATAU Jumpa doktor anda untuk mengesahkan kehamilan anda melalui :

  • Ujian air kencing
  • Ultrasound abdomen

 

Adakah ia mempunyai akibat yang buruk?

YA , terdapat banyak akibat buruk kehamilan remaja dari aspek berikut :

  • Perubatan :
    • Proses bersalin yang sukar dan lama disebabkan tulang punggung yang kecil.
    • Tekanan darah tinggi semasa mengandung yang sering berlaku semasa kehamilan pertama. Ia boleh menyebabkan komplikasi yang lain seperti pendarahan dan sawan.
    • Pengguguran anak yang tidak selamat.
    • Bayi yang mempunyai berat lahir yang rendah.
    • Kadar kematian ibu dan anak yang lebih tinggi.
  • Psikologi dan sosial :
    • Murung dan hilang keyakinan diri.
    • Masalah perhubungan dan emosi.
    • Pandangan serong masyarakat terhadap ibu yang tidak berkahwin dan anaknya .
    • Pendidikan terjejas(tercicir).
    • Kurang peluang pekerjaan.
    • Pembuangan bayi.

.

Sumber Rujukan: http://www.myhealth.gov.my/index.php/remaja/kesihatan-seksual/seksualiti-anda/226

Comments

comments

Perlukah saya mengambil multivitamin untuk kehamilan?

Selagi kehamilan anda sihat, cuma satu sahaja vitamin yang anda perlu ambil sebagai suplemen iaitu vitamin B atau asid folik. Baca lanjut artikel di bawah…

ibu-mengandung-24032015

Anda sepatutnya tidak perlu mengambil suplemen bagi mendapatkan vitamin dan mineral lain yang diperlukan. Apa yang perlu anda lakukan ialah memastikan anda memakan pelbagai makanan yang sihat. Diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk mendapatkan nutrien yang anda dan bayi anda perlukan.

Makanan yang sihat mestilah mengandungi 4 kumpulan makanan berikut:

  1. Buah-buahan dan sayur-sayuran, samada segar, sejuk-beku, dalam tin atau yang kering. Cuba makan lima hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.
  2. Makanan berkanji dan mengenyangkan (karbohidrat) seperti roti, pasta, nasi dan kentang. Jadikan makanan berkanji sebagai asas hidangan anda dan sebaik-baiknya pilihlah bijian penuh.
  3. Makanan yang kaya dengan protein seperti daging, ikan, telur dan kekacang. Makanan-makanan ini juga merupakan sumber zat besi yang bagus.
  4. Makanan berasaskan tenusu yang mana mengandungi kalsium, seperti susu, keju dan yogurt. Produk tenusu, seperti juga ikan laut dan garam laut adalah sumber iodin yang baik. Anda memerlukan banyak iodin dalam diet anda untuk membantu perkembangan otak bayi.

Anda juga boleh gunakan pelan hidangan harian kami, yang disediakan khas oleh pakar nutrisi kami untuk membantu anda mendapatkan nutrien yang sesuai mengikut masa.

Cuba elakkan daripada makan terlalu banyak makanan berlemak atau manis dan minuman manis. Makanan ini mungkin mengenyangkan untuk jangka masa pendek, tetapi tidak membekalkan mineral dan vitamin yang anda perlukan.

Realitinya, memanglah kadang kala sukar untuk mendapatkan diet yang seimbang. Jika anda tidak boleh makan banyak kerana loya atau sibuk di tempat kerja, atau jika anda seorang bakal ibu yang masih muda, suplemen mungkin dapat membantu anda mendapatkan nutrien yang diperlukan. Produk suplemen kehamilan seperti Salindah Insha Allah dapat membantu ibu-ibu mengandung memenuhi keperluan zat untuk bayi dalam kandungan.

Comments

comments

Set Hamil Salindah – Amalan Ibu Mengandung Lebih 3 Dekad

testimoni_salindah_set_kehamilan

ORDER? SMS / WHATSAPP KE 019-3400 826

Tahniah Jika Anda Sedang Mengandung Sekarang!

- oo -

Moga kehadiran cahayamata ini membawa kebahagiaan untuk anda sekeluarga.

Percaya atau tidak, kebanyakan ibu hamil lebih mementingkan persediaan untuk menyambut kelahiran bayi dari segi material berbanding berbelanja untuk menjaga kesihatan semasa hamil.

Ia lumrah sebenarnya kerana kebanyakan ibu hamil beranggapan amalan makanan harian & vitamin biasa telah mencukupi.

- oo -

Mengapa doktor membekalkan vitamin untuk ibu hamil?

Ini kerana semasa hamil tubuh ibu memerlukan dua kali ganda lebih zat tertentu untuk disalurkan kepada bayi dalam kandungan yang sedang membesar.

Walaubagaimanapun, cara penyediaan makanan telah menyebabkan kebanyakan zat seperti vitamin dan protein musnah sebelum ia sempat diserap oleh tubuh.

Ini antara sebab mengapa ibu hamil mudah mendapat masalah kurang zat dan anemia. Bukan kerana tidak cukup makan tetapi kerana zat dalam makanan yang terlalu sedikit akibat rosak semasa proses memasak.

Maka untuk membantu tubuh memenuhi keperluan zat semasa mengandung, dokor memberikan vitamin untuk ibu hamil.

testimoni_set-hamil-salindah_23032015

- oo -

Adakah vitamin tambahan menyebabkan bayi menjadi besar?

Saiz bayi anda ditentukan oleh gen atau baka sama ada dari ibu atau bapanya.

Ia mungkin tidak mewarisinya terus dari ibu atau bapa, tetapi mungkin dari datuk & neneknya.

vitamin-antenatal-ibu-hamil

* Pos di atas tidak merujuk kepada mana-mana produk.

* Ia adalah penyataan umum.

.

Comments

comments

Diskaun 10%, 10 hari dari 18 ~ 27 Mac 2015

myorder-10-years-logo

sepuluh-tahun-edaran-salindah_2

SEMPENA 10 TAHUN KEDAI ONLINE KAMI:

Selama 10 hari dari 18 ~ 27 Mac 2015, kami memberikan anda diskaun 10%(sepuluh peratus, bukan sepuluh ringgit!!!)
Kod Diskaun = MYORDER10TAHUN

* Sila gunakan Kod Diskaun semasa proses Checkout. Panduannya di sini.
* Sah untuk pembelian online sahaja di web www.myorder.com.my
* Tidak sah untuk membelian terus, sms atau whatsapp
* Penghantaran melalui servis pos

Comments

comments

Set Hamil & Set Bersalin Salindah

.set-bersalin-salindah-percuma-talkum_001b
.

“Penggunaan Salindah bukanlah wajib untuk semua wanita mengandung. Namun disebabkan akak saya dulu masa dia mengandung, ketiga-tiga anak dia amalkan Salindah, dan Alhamdulillah semuanya aktif dan bijak. Jadi saya pun turut beli dan makan jugak! Salindah ni ramai dah bagi testimoni yang bagus-bagus. Selain menaikkan darah, ramai jugak cakap InshaAllah senang nak bersalin dan bayi lahir-lahir cantik dan gebu. InshaAllah, harap-harap macam tu la.  Kita dah berusaha, dan yang selebihnya kita berserah pada Allah.”

- Pengguna Salindah

.
set-bersalin-salindah-percuma-talkum_001c

 

Comments

comments

Akhiri Pencarian Set Bersalin Anda Di sini Sekarang!

Salindah dirumus khas daripada ubat-ubatan mengikut kaedah Homeopati, Biokimia dan Herbalisme yang tidak memberi sebarang kesan sampingan. Salindah – Set Lepas Bersalin merangkumi Rawatan Dalam Masa Pantang (ceraian L7~L12).Salindah dirumus khas daripada ubat-ubatan mengikut kaedah Homeopati, Biokimia dan Herbalisme yang tidak memberi sebarang kesan sampingan. Salindah – Set Lepas Bersalin merangkumi Rawatan Dalam Masa Pantang (ceraian L7~L12).

.

Set Bersalin Salindah Lain Dari Yang Lain:

✔ Ada Kelulusan KKM
✔ Produk Halal Keluaran Bumiputera
✔ Berasaskan kebaikan Homoepati, Biokimia & Herbalisme
✔ Diyakini sejak 1980

pakej-salindah-set-bersalin-002_751x751set-bersalin-salindah-makin-laris_25022015

SMS / Whatsapp 019-3400826 Untuk Pertanyaan | Klik di sini untuk order online

testimoni_salindah_26022015_4

testimoni_salindah_26022015_1

testimoni_salindah_26022015_2

testimoni_salindah_26022015_3

salindah-lulus-kkm_26022015

SMS / Whatsapp 019-3400826 Untuk Pertanyaan | Klik di sini untuk order online

.

❝Apa Kelebihan Set Salindah ?❞

Penggunaan Salindah-Set Lengkap, Insha Allah akan membantu ibu melahirkan anak yang sihat dan cergas, pintar dan cerdas. Pertumbuhan gigi dan tulang yang sihat serta tumbesaran yang kuat.

❝Apa tujuan anda makan salindah ?❞

  • Ingin lahirkan anak pintar, cerdas, kuat tulang & gigi, keletah, comel & cantik kulit: mulakan dengan B1, B2 & B3
  • Untuk bersalin mudah ambil B4, B5 & B6
  • Untuk mengembalikan kewanitaan anda, sihat tubuh badan, cergas, bertenaga ambilah Salindah-Set Bersalin

❝Kenapa Salindah ?❞

  • Ibu-ibu hamil yang bijak akan memilih Salindah sebagai pemakanan dan rawatan dari awal kehamilan sehingga habis pantang . Ini kerana Salindah adalah terdiri daripada rumusan Homeopati , Biokimia dan Herbalisme yang istimewa. Ianya amat membantu ibu – ibu melahirkan si manja dengan lebih mudah.
  • Salindah juga diperkaya dengan Kalsium, Kalium, Ferum dan Magnesium untuk menjadikan ibu – ibu hamil lebih sihat dan si manja kelihatan lebih comel, cergas dan pintar. Malahan membantu pertumbuhan gigi dan tulang si manja anda menjadi lebih kuat.

❝Apa Khasiat Salindah ?❞

  • Menambah dan memperbaiki aliran darah, mengurangkan masalah alahan, menyuburkan perkembangan tian, mengurangkan risiko keguguran, memudahkan bersalin, menghilangkan masalah semasa hamil, ketika bersalin dan selepas bersalin.
  • Mencegah masalah meroyan dan menjurus ke arah memperolehi anak yang sihat dan cerdas.

.

Nak semak harga Set Salindah? Klik di sini sekarang!

testimoni-set-bersalin-salindah_26022015a

.

Nota Penting!

  • Untuk pengetahuan anda, Salindah boleh diperoleh dalam bentuk sama ada Set Hamil untuk kegunaan dari awal kehamilan hingga hampir hendak bersalin atau Set Bersalin untuk  kegunaan selepas bersalin hingga habis pantang.
  • SMS / Whatsapp ke talian rasmi 019-3400826 (u/p Abdullah bin Ismail) untuk pentanyaan dan saranan yang betul mengikut usia kehamilan anda.

Comments

comments

Cari Set Hamil Terbaik?

pakej-salindah-set-tamil_751x751

 

  • Salindah-Set Hamil dengan kebaikan Homoepati, Biokimia & Herbalisme telah diyakini sejak 1980.
  • Salindah dirumus khas daripada ubat-ubatan mengikut kaedah Homeopati, Biokimia dan Herbalisme yang tidak memberi sebarang kesan sampingan. Salindah – Set Semasa Hamil merangkumi Pemakanan Ketika Hamil (ceraian B1~B3) & Persediaan Waktu Bersalin (ceraian B4~B6).
  • SMS atau Whatsapp untuk order atau pertanyaan anda ke 019-3400826 sekarang!

Comments

comments

PERCUMA-Buku Panduan Salindah Berwarna

pakej-salindah-set-lengkap_751x751

ORDER SEKARANG!!!

Mesej ke 019-3400826 untuk order sama ada:
SET HAMIL atau SET BERSALIN atau SALINDAH -SET LENGKAP
+ FREE POS *
+ FREE BUKU PANDUAN SALINDAH

  • Diyakini ibu-ibu hamil sejak 1980.
  • Mengandungi kebaikan Homeopati, Biokimia & Herbalisme.
  • Proses pos selepas cuti hari raya Cina akan dibuat pada ISNIN 23.02.2015.

Soalan yang kerap ditanya berkenaan produk Salindah:

* Pembelian melalui SMS/WhatsApp sahaja.
* Dilarang Mengambil Mengambil Imej atau Mana-Mana Bahagian Dari Web Ini

Comments

comments

WhatsApp Order Set Hamil / Set Bersalin Salindah

whatsapp-order-salindah-set-bersalin


Tempahan Melalui Mesej SMS/WhatsApp:

Taip Salindah-Set Hamil atau  Salindah-Set Bersalin & Hantar ke 019-3400826

Comments

comments