Examo-Pemakanan Terbaik Untuk Minda

examo-ckm-500-produk-era-edar_03062015a

>>> Dapatkan Pakej Pelajar Cemerlang di sini

.

Examo-Pemakanan Terbaik Untuk Minda

EXAMO-CKM500 adalah sejenis makanan yang memberikan nutrien untuk saraf bagi memulihkan kesegaran otak. Ia dapat merawat masalah saraf dan mental; takut, cemas, runsing; memberi keyakinan dan membangkitkan semangat. Ia dapat menguatkan daya berfikir dan mencerdaskan akal serta membaiki daya tumpuan, menghapuskan letih lesu, serabut fikiran dan kelesuan otak.

EXAMO-CKM500 juga merupakan makanan berzat mengandungi nutrien biokimia yang menyuburkan otak dengan menggalakkan pertumbuhan ramisaraf aksosomatik dan aksodendritik pada sel neuron otak.

EXAMO-CKM500 mengandungi garam tisu biokimia triturat Kalsium Posfat, Kalium Posfat dan Magnesium Posfat dalam juzuk yang tetap.

.

Kenali Permasalahan Otak dan Rawatannya

Adakah anda atau anak and mengalami kebuntuan fikiran, payah hafalan, lembab berfikir,pelupa,pemalas serta emosi terganggu ? Sekiranya ini berlaku, sudah tentulah prestasi pembelajaran akan turut terganggu. Keadaan tersebut bukanlah sesuatu yang diminta atau keadaan semulajadi bagi setiap orang.

Faktor pemakanan menyumbang hampir 100% kepada keadan cemerlang atau merosotnya prestasi minda. Pastikan anda tidak mengambil pemakanan neurotoksik yang berlebihan seperti aiskrim, cuka, asam dan ubat dadah.

Anda juga harus menghentikan aktiviti gegaran otak seperti menanduk bola atau menghantuk kepala. Keadaan ini akan mengganggu proses pertumbuhan rami saraf dendrit dan dendron bagi tujuan penyimpanan maklumat.

Usia yang meningkat juga mempengaruhi penurunan kualiti minda. Dengan pengambilan Examo CKM 500, masalah kurang daya ingatan dapat diatasi. Disamping pengambilan neurofilik yan dicadangkan seperti kekacang, kismis, tamar, anda akan merasai perbezaan yang amat ketara kepada kualiti minda anda.

Fikiran akan kembali cergas, bersemangat, rajin serta daya tumpuan yang meningkat. Cubalah dan rasainya sendiri.
_

Kenapa Otak memerlukan makanan ?

1. Pertumbuhan Sel Otak
2. Tenaga Berfikir
3. Perkembangan minda dan Sahsiah
4. Mencegah dan Merawat Penyakit Otak, Fikiran dan Perasaan(termasuk tingkah laku)
5. Kesihatan Otak, Akal & Perasaan
_

Otak yang sihat dan bertenaga boleh melakukan kerja seperti berfikir dan mengingat. Bila otak melakukan kerja-kerja ringan seperti membaca, mengira mudah dan menulis, ia cuma melibatkan penggunaan tenaga yang sedikit sahaja. Bila mana pula ia melakukan kerja-kerja berat seperti membuat analisis-analisis, merangka strategi dan sebagainya maka sudah tentulah banyak tenaga yang digunakan. Bila tenaga otak telah digunakan, maka kian berkuranglah tenaga itu.

Apabila tenaga itu berkurang, maka timbullah keadaan-keadaan seperti:

  1. Perasaan gementar, cemas dan bimbang
  2. Bersifat pesimis dan bersikap negatif
  3. Kurang keyakinan terhadap diri sendiri
  4. Selalu letih dan tidak bertenaga
  5. Sering diganggu kesedihan tidak menentu
  6. Serabut fikiran dan kelesuan otak
  7. Lemah daya berfikir dan rasa malas
  8. Mudah lupa dan rasa jemu
  9. Kurang daya tumpuan

_

Bagaimana hendak memulihkan tenaga otak ?

Seperti juga tenaga fizikal, ada 3 cara bagi memulihkan tenaga otak, iaitu:
_

Memberikan semangat dan perangsang

Memberi semangat dan perangsang Seseorang yang menggunakan psikologi dapat menolong membaiki prestasi murid-muridnya denga kata-kata perangsang, seperti, “Jangan putus asa. Cuba lagi. Saya yakin kamu boleh berjaya”. Seorang ayah menasihati anaknya dengan kata-kata, “Ayah faham matapelajaran ini susah sedikit, tetapi setiap yang susah itu, sudah pasti ada jalan mengatasinya”. Kata-kata perangsang begini boleh membuat anaknya itu bersemangat kembali dan terus maju. Tetapi masalahnya, sampai bilakah seseorang itu mengharapkan diberi semangat dan perangsang oleh orang lain? Semangat dan perangsang seharusnya datang dari dalam diri sendiri.

Beristirahat

Beristirahat Bila sudah banyak bekerja menggunakan otak, dengan beristirahat akan dapat memulihkan sedikit tenaga otak itu. Tetapi hasil kajian menunjukkan otak terpaksa terus bekerja walaupun tubuh dalam keadaan rehat. Menurut penyelidikan yang dijalankan oleh Prof. D. Samuel dan rakan-rakannya dari Institut Weismann di Israel, di dapati pada satu-satu ketika, otak melakukan antara 100,000 hingga 1,000,000 tindak balas elektrokimia. Oleh itu otak sebenarnya kurang dapat berehat walaupun tubuh berehat.

Makan dan minum

Makanan Seperti juga dengan tubuh, tenaga otak pun boleh dipulihkan dengan makanan. Makanan otak digelar nutrien saraf. Apakah nutrien saraf yang dapat memulihkan tenaga? Jawapannya akan diberikan kemudian nanti. Pendapat orang Ada orang berpendapat, kecerdasan akal seseorang bergantung pada bilangan sel neuron di otak. Dengan kata lain, kalau otak itu banyak sel neuron, maka cerdaslah orang (tinggi I.Q) orang itu. Dan kalau sedikit neuron,maka kurang cerdaslah (rendah I.Q) orang itu. Adakah benar pendapat ini? Pendapat itu adalah salah.

_

Fungsi Examo-CKM500:

1. Mencerdaskan akal
2. Mengukuhkan ingatan
3. Menguatkan daya berfikir
5. Menenangkan fikiran
6. Menajamkan konsentrasi
7. Merangsang kerajinan
8. Menimbulkan minat belajar

_

Jangan persiakan keupayaan dan masa depan anak-anak anda yang masih di bangku sekolah. Bertindak sekarang ketika mereka masih muda. Dapatkan EXAMO CKM-500 bersama EXAMO CKM-500 PLUS di dalam satu kotak EKONOPEK EXAMO yang menjimatkan

Kesesuaian

Semua peringkat. Istimewa bagi yang sedang belajar dan membuat persiapan untuk menghadapi peperiksaan

Cara Makan

Dikemam dalam mulut
Ambil 1 biji bagi Bayi (kurang 1 tahun)
Ambil 2 biji kanak-kanak (1-7 tahun)
Ambil 3 biji kanak-kanak (7-14 tahun)
Ambil 4 biji Dewasa (14 tahun keatas)

Info Tambahan:

Bila hampir peperiksaan galakkan anak makan 3 x sehari Examo-CKM500, 2 x seminggu Examo Plus & MatSa. Insya Allah membantu anak-anak anda.