Loya dan Muntah Semasa Mengandung

Tidak seorang pun tahu mengapa tanda awal kehamilan kebanyakan bakal ibu ialah kecenderungan untuk berkejar ke bilik air pada awal pagi. Dianggarkan 8 daripada 10 wanita hamil mengalami mabuk dan separuh daripada mereka muntah-muntah, ramai wanita menghabiskan minggu-minggu pertama kehamilan dengan rasa tidak sihat dan tidaklah kelihatan ceria berseri-seri.

Mabuk hamil ialah masalah yang paling biasa berlaku pada awal kehamilan. Walaubagaimapun tahap yang dialami berbeza antara wanita. Ada yang mungkin mendapat serangan mual ringan dari semasa ke semasa apabila anda mula-mula bangun, atau mendapati bahawa bau tertentu mencetuskan rasa mual untuk sepanjang hari, atau mungkin perlu menahan atau menghidapi rasa loya ini bukan saja pada pagi, malah, tengah hari dan malam juga untuk berminggu-minggu bahkan berbulan-bulan.

Situasi yag sepatutnya berasa gembira dan teruja dengan kehamilan bertukar kepada situasi sengsara dan sakit. Ini seterusnya mungkin boleh membawa kepada hubungan dengan suami, keluarga dan rakan-rakan menjadi tegang.

Wanita yang menghidapi mabuk hamil secara berterusan sering merasakan tiada siapa yang benar-benar dapat memahami apa yang sedang mereka lalui. Tidak hairanlah, ini boleh membawa kepada kemurungan.

Adakah mabuk hamil menjejaskan bayi dalam kandungan?

Mabuk hamil tidak akan mengancam bayi anda selagi anda mampu untuk menyimpan dalam perut sebahagian daripada makanan yang dimakan, dan minum banyak cecair.

Rasa loya ialah tanda bahawa hormon kehamilan berada pada tahap yang cukup tinggi untuk meneruskan kehamilan. Wanita yang mengalami mabuk hamil didapati kurang risiko mengalami keguguran berbanding mereka yang tidak mengalaminya. Tetapi ini bukanlah bermaksud bahawa jika anda tidak rasa loya, kehamilan anda tidak sihat.

Adakah Salindah dapat membantu?

ceraian-salindah-b1_produk-era-edar_16092015
“Ceraian Salindah B1” – Satu dari item dalam “Salindah Set Hamil”

“Memberi zat besi mudah hadam yang diperlukan oleh setiap ibu mengandung. Menghilang atau mengurangkan muntah dan loya serta alahan. Menolong tumbesaran tian. Mencegah demam, batuk & selsema.”

pakej-salindah-set-tamil_04032015

Dapatkan Salindah-Set Hamil

bersama item Ceraian Salindah B1 yang bagus untuk masalah loya & muntah

untuk membantu anda atau pasangan sepanjang proses kehamilan.

testimoni-salindah-set-hamil-set-bersalin_16092015_6

Klik di sini untuk buat order online sekarang!

Tapi…

tunggu-dulu

Kami ingin tawarkan set terbaik untuk anda / pasangan merangkumi

Set Hamil & Set Bersalin

* FREE Pos
* FREE Buku Panduan Salindah
* FREE Minyak Zaitun Qaisara

testimoni-salindah-set-hamil-set-bersalin_16092015_5

Baca lanjut di sini sekarang…