Salindah & Prof. Dr. Azizan Hj Ismail

ibu-mengandung-2
Tahniah Kerana Anda Bakal Menimang Cahayamata!

Ada wanita hamil yang mula mengalami masalah dari awal mengandung sehingga lepas bersalin. Bermula dengan alahan pada awal trimester pertama mengandung kemudian masalah praeklampsia yang boleh menjejaskan kesihatan ibu dan anak, sehinggalah ada yang menghidap masalah meroyan selepas bersalin. Pengalaman yang tidak menyeronokan ini boleh memberi kesan trauma kepada ibu-ibu tadi untuk menempuh pengalaman mengandung untuk kesekian kalinya. Seharusnya pengalaman mengandung dan bersalin merupakan saat-saat yang wajar dinikmati penuh dengan rasa gembira dan selesa tetapi hakikatnya tidak semua wanita bertuah dapat menikmati detik seperti itu.

Menyedari masalah tersebut memerlukan satu penyelesaian yang positif, maka Prof. Dr. Azizan Hj Ismail

dr-azizan-salindah-set-bersalin
Prof. Dr. Azizan Hj Ismail

telah berusaha membuat kajian secara ilmiah dan saintifik selama beberapa tahun. Akhirnya pada tahun 1981, SALINDAH telah diperkenalkan. SALINDAH merupakan set lengkap Rencana Pemakanan Kesihatan dan Rawatan Ibu Hamil yang paling lengkap dengan tiga bulan mengandung sehingga selepas waktu pantang.c

Kini SALINDAH sering menjadi pilihan bakal-bakal ibu serta disyorkan oleh doktor dan bidan. Ia banyak memberi kebaikan kepada wanita hamil.